København K Spejderne
Om os Bliv spejder Forældre Det sker Billeder Lederne

København K-Spejderne

Spejder i København K
Vi holder til i centrum af København midt i Nyboder tæt på Østerbro. Vi har en kirke, en gård, en klatrevæg, spejderlokaler, samt parker i nærheden. Om sommeren holder vi ofte til Østre Anlæg.

Flok (1.-4. klasse)
Du kan begynde til spejder, når du går i 1. klasse. Her bliver du en del af ulveflokken. Det er sjovt at gå på opdagelse i junglen, finde dyrespor og løse opgaver sammen med andre drenge og piger. Spejderfærdighederne bliver trænet gennem leg, ved at prøve selv og hjælpe de andre. For ved at holde sammen i sin bande og hjælpe med det man er god til, kan man klare næsten alt. De rigtigt seje ulve bliver altid til prærieulve (i 3. klasse). Når du er prærieulv, er du stor nok til at tage knivbeviset og gå med dolk (hvis altså du består…) Vi bruger vores fantasi og leger. Måske sover vi i tipi på næste lejrtur og sjove ceremonier omkring vores totempæl. Legen blandes med ture ud i krat, vildmark og meget meget mere.

Trop (5. klasse+)
Fra 5. klasse er man storspejder og bliver en del af en patrulje (et hold), hvor lederen som regel ikke er mere end et par år ældre end resten af patruljen. Fællesskabet i en patrulje kan være noget helt specielt. Én er dygtig til at binde knob, en anden er god til morse, en tredje er super til at lave mad over bål. På den måde bidrager alle til fællesskabet, og man lærer hurtigt hinanden at kende. Nogle vil måske være venner for livet.

MS Willerup
Spejdergruppen hedder egentlig MS Willerup, men vi kalder os også bare København K spejderne eller MS København. MS står for Metodistkirkens Spejdere, hvilket er grunden til at vi holder til i Jerusalemskirken, som er Metodistkirken i København. MS er et uniformeret spejderkorps, der lægger vægt på friluftsliv og fællesskab med Gud og hinanden. Willerup, som spejdergruppen er opkaldt efter, var en mand der hed Christian Willerup, som grundlagde Metodistkirken i København. Der er intet krav om, at man skal være medlem af kirken for at være spejder. Du kan gå ind på www.metodistkirken.dk  hvis du vil vide mere om MS eller metodistkirken.

Hjemmesiden
I 2005 blev den første hjemmeside til spejdergruppen lavet på initiativ af Jesper "Bubber" Hansen. Hjemmesiden blev populær, men efter et par år mistede "Bubber" lysten til fortsat at administrere siden. Siden blev herefter nedprioriteret da der ikke var nogle der havde interesse i at overtage hjemmesiden. I marts 2010 relancerede det nuværende team hjemmesiden.